ELIT ALAKULAT 2.0

 

A nyíregyházi Jósa András Múzeumban május 14-én két, egymást kiegészítő honfoglalás kori leletanyagot bemutató kiállítás nyílik meg a látogatók előtt. Az Elit alakulat 2.0 című miskolci vándorkiállítás Csíkszereda után Magyarországon Nyíregyházán látható újra. A látványos és interaktív elemek segítségével bepillantást nyerhetünk egyrészt a régészet világába, másrészt megismerkedhetünk a Karoson feltárt leggazdagabb honfoglalás kori temetők leletanyagával.

 

SZABOLCS VEZÉR FÖLDJÉN

 

A Jósa András Múzeum egy önálló kiállítás keretében mutatja be saját gyűjteményének legjavát Szabolcs vezér földjén címmel. A több mint 150 éves múzeum legszebb régészeti tárgyai közé tartoznak a honfoglalás kori leletek. Ezen belül is legismertebbek a pompás hajfonatkorongok és tarsolylemezek, melyek most bemutatásra kerülnek.

A kiállítások november 14-ig tekinthetőek meg.

LÁTOGATÓI INFORMÁCIÓK:

A kiállítás helyszíne:

Jósa András Múzeum, 4400 Nyíregyháza, Benczúr tér 21.
A kiállítás nyitvatartása:

2021. május 14 – november 14. között, hétfő kivételével, keddtől vasárnapig tekinthetik meg a látogatók.

Nyitva tartás: 9.00-17.00 óráig tart nyitva a múzeum. Belépőjegyet 15.40 óráig vásárolhatnak.

Múzeumpedagógia

(előre egyeztetett időpontban, 20 fő fölött kérhető)

Máj. 19 – Nov. 14-ig

Múzeumpedagógiai foglalkozás díja: diák csoportos jegy+ 200.- Ft/fő

  • Minden időpontban egy csoportot, osztályt tudunk fogadni.Tárlatvezetés

(előre egyeztetett időpontban, 20 fő fölött kérhető)
Máj. 19 – Nov. 14-ig
Tárlatvezetés:  belépőjegy + 200.- Ft/fő  Tisztelettel kérjük Önöket, hogy a múzeumi látogatás alkalmával legyenek kedvesek a 194/2021 (IV.26.) Korm. rendeletben foglaltakat betartani. Az intézkedés alapján a 18 év feletti korosztály számára a szolgáltató intézmények, köztük a múzeumok is védettségi igazolvánnyal látogathatóak. A rendelet szerint belépéskor a szolgáltatónak ellenőrizni szükséges az igazolvány meglétét.

A 18 év alatt látogatók számára az igazolvány nem kötelező, továbbá kizárólag védett személy kíséreteben látogathatják az intézményt.

Intézményünkben a maszk használata valamennyi látogató számára kötelező.

A biztonságos múzeumlátogatás érdekében a múzeumba való belépéskor lázmérés történik.  Kérjük Önöket, legyenek kedvesek a kézfertőtlenítés lehetőségével élni.  Fontos mindannyiunk egészségének a védelme, ezért a járványügyi előírások és szabályok betartása, vagyis kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező, egészséges, maszkot viselő személyek tartózkodhatnak a múzeum épületében.