· Szolgáltatások ·

Esküvői fotózás

Kedves jegyespár !
Szeretnénk, ha a “nagy napon” minden úgy sikerülne, ahogyan megálmodtátok. Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani. A megvalósításban a Jósa András Múzeum a partneretek !

Leletbejelentés

Kérünk mindenkit, hogy segítse munkánkat! Ha szántásban neki ócskának tetsző himmi-hummit talál, ha építkezéskor akad régi tárgyakra, jelentse be! Múzeumunk lehetőséget szeretne biztosítani, hogy a leletbejelentés könnyedén és gördülékenyen történjen. A lenti űrlap segítségével egy kattintással bejelentheti a talált tárgyakat.

Beruházók és építkezők részére

“Itt régészeti felügyelet szükséges”“Megelőző feltárást fogunk végezni”, “Próbafeltárást írt elő az Örökségvédelmi Hivatal” – ilyen, és ehhez hasonló megjegyzések gyakran elhangzanak egy-egy nagyberuházást vagy akár csak kisebb építkezést megelőzően. A nem szakmabeliek könnyen eltévedhetnek a hivatali (és a régészeti) szakzsargon útvesztőiben, ezért az alábbiakban pontosítjuk, hogy mikor, milyen régészeti beavatkozás szükséges egy adott munka megkezdése előtt, és hogy mitől függ, éppen melyiket írja elő az Örökségvédelmi Hivatal. És hogy mi is az az Örökségvédelmi Hivatal.

Múzeumi könyvmegálló

2013. június 15-én a Múzeumok Éjszakája keretében nyitottuk meg a Jósa András Múzeum előtt a Múzeumi Könyvmegállót, két felújított telefonfülkében, azzal a céllal, hogy az olvasás szeretetére buzdítsuk az ott megfordulókat. A megállóban elhelyezett könyveket el lehet vinni, majd visszahozni, esetleg más könyveket felajánlani.

A Múzeum nevében tisztelettel kérjük, hogy feleslegessé vált, esetleg duplumban lévő könyveivel támogassa kezdeményezésünket!