Rippl-Rónai József Életmű-Kiállítás

Rippl-Rónai József Életmű-Kiállítás

AZ ÉLET ÉDES TARKASÁGA – Rippl-Rónai József kivételes értékű műalkotásaival
telnek meg a Jósa András Múzeum kiállítótermei.
A tárlaton közel 160 alkotáson keresztül ismerhetjük meg a festő színes és változatos világát, kezdve az első Párizsban készült, komor hangvételű képeitől, az életmű utolsó szakaszához tartozó, expresszív női pasztellportrékig.
Rippl-Rónai Józsefben a magyar festőművészet első modern mesterét tisztelhetjük. A francia posztimpresszionisták, az ún. Nabis-csoport tagja, a posztimpresszionista és szecessziós törekvések legjobb magyar képviselője, vezéralakja. Művészetét gazdag színvilág, bátran stilizáló vonaljáték, dekorativitás jellemzi. A művész vitathatatlan érdeme a francia áramlatok magyar közegbe ágyazása.

A tárlat háromtermes, melyek megtekintésére 1 óra 30 perc  áll rendelkezésre. Egy teremben egyszerre max. 20 fő tartózkodhat és 30 percet töltenek el, majd a teremőr segítségével tovább haladnak a következő terembe, s az azt követőbe.
A kiállítás teljes anyaga két gyűjteményből tevődik össze. Rippl-Rónai életútját bemutató rész november 4-től január 31-ig, míg az Antal-Lusztig Gyűjtemény alkotásai március 30-ig tekinthető meg.

időpont foglalás és regisztráció