online megyei szakmai nap a jósa andrás múzeumban

online megyei szakmai nap a jósa andrás múzeumban

ÁTVETTÜK A STAFÉTÁT III. – A SZÉLRÓZSA MINDEN IRÁNYÁBAN” – megyei szakmai napot tartottunk a Jósa András Múzeumban és a Google Meet-en

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum MOKK és a Jósa András Múzeum szervezésében megtartott szakmai nap témája, a Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek projekt keretében, a „Hátrányos helyzetűek felzárkóztatását támogató” és a „Szakképzést, pályaorientációt múzeumi eszközökkel támogató” témákban kidolgozott és adaptált mintaprojektek eredményeinek bemutatása volt.

Két mintaprojekt és három adaptált mintaprojekt mutatkozott be, melyeknek megismerhettük az eredményeit, további hasznosítási terveit, valamint a hozzájuk szorosan kapcsolódó szakirodalmat és múzeumi szakembereknek szóló képzéseket. Pató Mária megyei múzeumi koordinátor (Damjanich János Múzeum) és Szabadhegyi Zita megyei múzeumi koordinátor (Soproni Múzeum) mindketten mintaprojekt gazdák, Baloghné Szűcs Zsuzsanna muzeológus (Sóstói Múzeumfalu), Tóth Zsuzsanna muzeológus (Zajti Ferenc K.K. Helytörténeti Gyűjteménye) és Román Zoltánné megyei múzeumi koordinátor (Jósa András Múzeum) adaptált mintaprojektekről tartott előadásaiból rengeteg ötletet meríthettünk valamint új módszereket ismerhettünk meg, amelyeket hasznosíthatunk a múzeumpedagógiai foglalkozások tervezése során. Az offline/online térben is sikerült jó hangulatot teremteni, hiszen több új múzeumi kollégát ismerhettünk meg, akikkel eddig nem találkozhattunk „személyesen”.