Pályázati felhívás

Tapintható alkotás készítése

Babolcsi Andrea | 2019. február 11. hétfő

Midőn ujjaimat végig viszem a vonalakon és görbületeken,

fölfedezem azt a gondolatot és érzelmet, amelyet a művész lehelt belé.”

(Helen Keller)

Pályázati felhívás

tapintható alkotás készítésére

A Jósa András Múzeum, a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete, a Kézzelfogható Alapítvány és a Rotary Club Nyíregyháza közösen hirdet kreatív pályázatot a Tapintható világ – Válts nézőpontot! című kiállításhoz kapcsolódóan diákok számára.

A 2019. február 23-án nyíló kiállítás egyik fő célja a világ sokszínűségéből néhány szeletet felvillantva megmutatni, hogy milyen sokrétű a művészet, annak értelmezése, befogadása, mennyi különböző alkotás fér meg egymás mellett, mégis harmóniában egymással. Az alkotások közös pontjainak megkeresése segít abban, hogy megértésük és elfogadjuk a másikat. Felfedezésre invitálnak az alkotások, tapintás útján még közelebb kerülve hozzájuk, a művészhez, önmagunkhoz, s egymástól tanulva – látók a látássérültektől, látássérültek a látóktól -, újabb nézőpontokkal, érzésekkel, élményekkel gazdagodhatunk.

A tapintható alkotások készítésének feltételei:

A pályázók egyénileg és csoportosan is készíthetnek alkotásokat az alábbi korosztályi kategóriákban:

  1. alsó tagozatosok (6-10 éves korig)

  2. felső tagozatosok (11-14 éves korig)

  3. középiskolások (15-18 éves korig)

  4. egyetemi és főiskolai hallgatók (18+)

A pályázat témája szabadon választott, cél, hogy minél változatosabb formák, anyagok és felületek mutatkozzanak meg. Minden pályamunkához kérünk egy rövid leírást az alkotásról.

Formai kivitelezés:

Síkból kiemelkedő, tapintással könnyen érzékelhető, értelmezhető legyen vakok és gyengénlátók számára is. Az anyaghasználat esetében szinte minden megengedett, kivéve, amelyik nyomot hagy a bőrön, éles, szúró vagy veszélyes anyag.

Az alkotásoknál kérjük feltüntetni:

  • a pályamunka címe

  • a készítő(k) neve(i)

  • felkészítő pedagógus neve

  • iskola neve és címe

  • az alkotó elérhetősége: e-mail, telefonszám

A pályázók legfeljebb három alkotással nevezhetnek. Az elkészült pályamunkák személyesen is leadhatók a Jósa András Múzeum portáján vagy postán is elküldhetők az alábbi címre:

Jósa András Múzeum, 4400 Nyíregyháza, Benczúr tér 21.

A pályázat beküldési határideje:

2019. március 14. (csütörtök) 17.00 óra

Eredményhirdetés:

2019. március 20. (szerda) 11 óra

A legjobb pályamunkákat díjazzuk, valamint kiállítjuk 2018. március 19. – 31. között a Jósa András Múzeumban.

További információ: Babolcsi Andrea múzeumpedagógus: andrea.babolcsi@gmail.com, tel.: +36 20 9393505

További hírek

Pályázati felhívás Babolcsi Andrea | 2019. február 11. hétfő

Midőn ujjaimat végig viszem a vonalakon és görbületeken, fölfedezem azt a gondolatot és érzelmet, amelyet a művész lehelt belé.” (Helen Keller) Pályázati felhívás tapintható alkotás készítésére A Jósa András Múzeum, a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete, a Kézzelfogható Alapítvány és a Rotary Club Nyíregyháza közösen hirdet kreatív pályázatot a Tapintható világ – Válts nézőpontot! […]

Bővebben
Múzeumi Önkéntestoborzó 2019 Kecskésné Tóth Gabriella | 2019. február 11. hétfő

Múzeumi Önkéntestoborzó 2019 Legyen tagja a Jósa András Múzeum önkéntes csapatának! A Jósa András Múzeum önkéntesek jelentkezését várja, akik előzetes felkészítés, majd vizsgát követően tárlatvezetőként kalauzolják a látogatókat az állandó kiállításokon! Olyanok jelentkezését várjuk, akik szívesen szánják idejüket arra, hogy önkéntesként a múzeumi csapat tagjai legyenek, akik nyitottak felkészülni a múzeum kiállításaiból és folyamatosan fejlődni […]

Bővebben
Múltunkról a jövőnek Dohanics László | 2019. január 31. csütörtök

A Jósa András Múzeum tisztelettel meghívja Önt és családját az A LEVÉLÍRÁS TÖRTÉNETE című kamarakiállításának megnyitójára 2019 február 1.-én 11.00 órakor a múzeum aulájában.

Bővebben