MOZAIK MÚZEUMTÚRA

Mozaik Roadshow Nyíregyházán

Babolcsi Andrea | 2018. május 4. péntek

MOZAIK MÚZEUMTÚRA ROADSHOW

a

Jósa András Múzeumban

és

együttműködő partnereinél

2018. május 18.

Színes és több helyszínen zajló programokkal várjuk az érdeklődőket Nyíregyházán a Jósa András Múzeumban és együttműködő partnereinél 2018. május 18-án pénteken.

Ez a nap a sokszínűség jegyében telik, mind a múzeumi programokat, mind az együttműködő partnerek kínálatát tekintve. A Mozaik Múzeumtúra Roadshow napja karöltve jelenik meg a Múzeumok Világnapjával és a Városnappal együtt, mely utóbbi Nyíregyháza város újratelepítésének ünnepe.

Ez az év több szempontból is különleges a Jósa András Múzeum számára, ugyanis ebben az évben ünnepli a Múzeum fennállásának 150 éves évfordulóját, valamint Jósa András halálának 100. évfordulójára is emlékezünk.

Kínálatunkból a kicsiktől a nagyokig mindenki kedvére választhat.

Mit kínálunk ezen a napon?

Múzeumpedagógiai és múzeumandragógiai foglalkozásokat, rendhagyó tárlatvezetéseket, érdekes előadásokat, bepillantást a múzeumi szakkönyvtárba és a restaurátorműhely titkaiba, levéltári felfedezést, egyedi gyűjtemények bemutatását, városnéző sétát, templomtorony felfedezést, irodalmi kalandozást nyíregyházi költőkkel-írókkal, léleksimogató koncertet.

Bár előzetesen jeleztük, hogy a programok nagy része regisztrációhoz kötött, de szeretettel várjuk azokat a kedves érdeklődőket is, akik nem regisztráltak.

A programok ingyenesek.

Helyszínek:

Jósa András Múzeum (Benczúr tér 21.) 9-19 óra között

Kállay Gyűjtemény (Széchenyi u. 1.)

Sóstói Múzeumfalu

Magyar Nemzeti Levéltár Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltára (Széchenyi u. 4.)

Görög Katolikus Egyházművészeti Gyűjtemény (Bethlen Gábor utca 5.)

Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola könyvtára

(Bethlen Gábor utca 13-19.)

Nyíregyházi Állatpark

Arany János utcai víztorony

Evangélikus Nagytemplom tornyának látogatása /Nyíregyháza Városvédő Egyesület (Luther u. 1.)

Városnéző séták

Bővebb információ a programokról:

Jósa András Múzeum – Nyíregyháza, Benczúr tér 21.

A Múzeumon belül több helyszínen kínálunk változatos, interaktív foglalkozásokat, beszélgetéseket, előadásokat, irodalmi barangolást és koncertet.

Múzeumpedagógiai és múzeumandragógiai foglalkozásaink:

Láttad már élőben?

Benczúr Gyula festményei mögé nézünk s megkeressük rajtuk azokat a hangulatokat, érzelmeket, illatokat, családi kapcsolatokat és emberi tulajdonságokat, amelyek “életre keltik” a képeket. Fondorlatos fejtörőkkel, párkereső játékkal, közös rajzolással gombolyítjuk fel a festmények titkait, miközben felszínre engedjük tréfás kedvünket is.

Foglalkozások a Benczúr Gyula emlékkiállításban (I. emelet): 9.00, 13.00, 14.00 óra

Román Ágnes múzeumpedagógus

Időutazás a pénz körül

Ki az a numizmata? Mivel foglalkozik? A múzeum kicsiny, félhomályos szegletében ismerheted meg munkáját alaposabban. Milyen kincseket őriz a múzeum ezen terme? Milyen anyagból készültek az ott lévő leletek? Hogyan nézett ki régen és ma a pénz? Mik vagy kik szerepelnek rajta? A fenti kérdések mindegyikére megtalálod a választ. Ha kellően felcsigáztunk, te is készíthetsz magadnak egy tallért, melyet magaddal vihetsz.

Foglalkozások a Sárga Ördög kiállításban (I. emelet): 9.00, 10.00, 13.00, 14.00 óra

Vécseiné Lakatos Bernadett múzeumpedagógus

Műtárgysimogató

Mennyire engedjük közel magunkhoz a tárgyakat? Mennyire szeretnénk a történeteikbe bevonódni? Kezünkbe véve néhány műtárgyat, utazzunk vissza az időben és hallgassuk meg, mit mesélnek.

Foglalkozások a Jósa András emlékkiállításban (I. emelet): 10.00, 12.00 óra

Babolcsi Andrea múzeumpedagógus-régész

Mesél a festmény

Képzeletben csatlakozzunk a lovaikon elszántan vágtázó katonákhoz, közben alaposan figyeljük meg, hogy milyen ruházatot viselnek, milyen fegyverzetük van. Mi a szokatlan ezen a képen? – tehetnénk fel a kérdést. Találkozzunk a festménynél, s mindenre fény derül.

Foglalkozás a Domonkos Imre – Magyar katonaság (895-1955) című festménye előtt, I. emelet: 9.00 óra

Dr. Bene János címzetes múzeumigazgató-történész

Rendhagyó tárlatvezetések

Nyíregyházi huszárok

Több mint 100 évvel ezelőtt Nyíregyházán olyan kaszárnyát építettek, mely alkalmas volt egy teljes huszárezred befogadására. 1891. november 1-én vonult be a 14. császári és királyi huszárezred Lenk Albert ezredes parancsnokságával az új kaszárnyába. Milyen volt Nyíregyháza ebben az időben, milyen volt békeidőben és háborúban?

Rendhagyó tárlatvezetés a Nyíregyháza katonasága című kiállításban (I. emelet): 10.00 óra

Dr. Bene János címzetes múzeumigazgató-történész

Mátyás és kora

A történelmi tények alapján feltáruló király alakja vajon mennyire fedi a népmesékben megjelenő álruhás király jellemvonásait? Milyen is volt valójában Mátyás király? Életében vagy halála után értékelték inkább? Ami biztos, hogy igen nagy műveltséggel bírt.

Rendhagyó tárlatvezetés a „Karddal gyógyítsd ezt a kórságot” című kiállításban (I. emelet): 9.00, 10.00, 14.00 óra

Kertész Fruzsina történész

Kulisszák mögött

Kincses-sziget

Izgalmas felfedezésre hívunk minden érdeklődőt a restaurátor műhelybe, ahol láthatunk, hallhatunk, kipróbálhatunk …, hogy mit is? Aki eljön, megtudja.

Foglalkozások a restaurátor műhelyben (II. emelet): 9.00, 10.00, 14.00 óra

Takácsné Varga Ágnes, Szmolár Edit, Havasi Dóra restaurátorok

A könyvtári polcok lakói

A Jósa András Múzeum Szakkönyvtáránk polcain több ezer érdekes szakkönyv, folyóirat, katalógus, különnyomat várja a kutatókat és az érdeklődőket, valamint muzeális értékű könyvek is feltárják titkaikat. No és akkor ki kit választ? Mi a könyvet vagy a könyv minket?

Foglalkozások, Könyvtár, (földszint): 9.00, 10.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00

Laskayiné Szőlősi Katalin könyvtáros

Előadások

Akiről iskolát neveztek el Nyíregyházán – Sipkay Barna portréja (1927-1968)

Sipkay Barna író, újságíró volt, emellett festészettel, grafikával is foglalkozott.

A helyi Kelet-Magyarország című lap mellett jelentős irodalmi lapokban – a Kortársban, az Új Írásban, az Alföldben és a Napjainkban is – olvashatták műveit az irodalmat kedvelők. Első országos sikerét 1963-ban, az Új Írásban megjelent „Gesztenyék” című novellájával aratta. Hagyatéka jelentős részét a múzeum Irodalmi Gyűjteménye őrzi.

Előadás, II. emelet 225. előadó: 10.00 óra

Dr. Dámné Dr. Rácz Magdolna irodalomtörténész

Régészeti csemegék a 2017-es év ásatásaiból

Minden év tartogat meglepetéseket és izgalmas felfedezéseket a régészek és a társtudományokban tevékenykedők számára. A tavalyi év feltárásaiból és leleteiből tárul fel az érdeklődők számára egy gazdag áttekintés.

Előadás, II. emelet 225. előadó: 14.00 óra

Jakab Attila régész

Ünnepi köszöntő és Benczúr Gyula alkotásának bemutatása

11 óra

Köszöntő a Múzeumok Világnapja és a Mozaik Múzeumtúra Roadshow alkalmából, valamint a Városalapításra is emlékezve.

Dr. Rémiás Tibor múzeumigazgató

A Múzeum Képzőművészeti Gyűjteményét gyarapító Benczúr Gyula alkotás bemutatása a közönségnek Lukács Gábor festőművész tolmácsolásában.

Helyszín: Benczúr Gyula Emlékkiállítás (I. emelet)

Vendégművészek

Múzeum-Mozaikirodalmi csemege

A Vörös Postakocsi Műhely írói-költői rendhagyó irodalmi alkotásokkal lepik meg a közönséget. 10 kiválasztott szó, melyek a múzeum világához kötődnek, néhány vagy mind felbukkannak az erre az alkalomra készített írásaikban.

Vendégek: Béres Tamás író, Csabai László író, Gerliczki András író, Kováts Judit író, Kulin Borbála költő, Kürti László költő, Nagy Zsuka költő, Oláh András költő.

Az alkotások zenei hangulatfestéséről Karap Zoltán (gitár) gondoskodik.

Helyszín: II. emelet, 225. előadó: 16.30-17.45

CarPEDIGnem koncert

A carPEDIGnem zenekar Dézsi Darinka (színésznő) és Karap Zoltán (filozófus, zenész) közös projektje, mellyel duó és nagyobb formációban is koncerteznek. A világzene, akusztikus pop és kávéházi jazz keverékéből születő repertoárjukat „21. századi sanzonok”-nak nevezik. A főként szerelemről és a halálról szóló dalszövegeiket általában kortárs költők írják, de alkalmanként klasszikus szerzők veseit is újraértelmezik a zene segítségével.

A koncerten fellépnek: Dézsi Darinka (ének, tilinkó, kütyük), Karap Zoltán (ének, gitár), Bartus Zoltán (ütőhangszerek, elektronika)

Helyszín: II. emelet, 225. előadó: 18.00 – 19.00

Vendégiskola – LEGO kockába álmodott kiállítás

a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma – tekerd! csapata – képek LEGO-kockákba álmodva

A csapat képiből ízelítőt láthatnak az érdeklődők egy izgalmas kiállítás keretében a Jósa András Múzeumban, ahol az ifjú alkotók bemutatják alkotásaikat és mesélnek az alkotás folyamatáról is. A kiállítás kiemelt témája az űrhajózás, valamint Kodály Zoltán portréjával is talákozhatunk.

A tekerd! nevű csapatunk 2014-ben alakult a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában egy 24 órás rendezvényünk után, melynek szervezésében több tanuló is segített. A csapat tagjai főleg hátrányos helyzetű, roma, tanulási vagy magatartási problémákkal küzdő tanulók. Bár eleinte csak a saját szórakoztatására épített a csoport, később nemzetközi művészek közreműködésével dolgoztak. Így kerültünk kapcsolatba — többek között — az osztrák Anatol Knotekkel, az ausztrál WorkByKnighttal. Munkáinkkal a világot és a számunkra fontos műalkotásokat szeretnénk bemutatni a saját szemszögünkből. A feldolgozott témák az op-art művészeti irányzattól a sportautókon át a képregényekig terjednek. Csoportunk már számos kiállításon mutatta be eddigi alkotásait. Első városi kiállítása 2016-ban a Centrál Hotel és Étterem galériájában volt, melyet 2016-ban és 2017-ben ideiglenes kiállításaink követettek a Jósa András Múzeumban. 2017. májusában részt vettünk a 13. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztiválon, majd a június 24-i Múzeumok Éjszakáján a Magyar Nemzeti Galériába látogatókkal közösen építettük meg Szinyei Merse Pál Majálisának egy részletét. A 46.000 kockából álló mozaik jelenleg a galéria kupolatermében van kiállítva. Egyik mostani projektünk az űrkutatáshoz és a Naprendszerhez köthető. Az első építésünkhöz segítséget kértünk és kaptunk a NASA-tól, a Smithsonian National Air and Space Museumtól illetve az első űrhajósok öltözékét is gyártó ILC Industriestól. A terveket az építéshez egy amerikai LEGO-művész, David Tracy készíti számunkra, akivel már a kezdetektől együtt dolgozunk. A projekt megvalósításában közreműködik a Poster Posse szervezet két művésze is, az angol Doaly és a norvég Oli Riches. A Lamborghini az autóikról készült képeket évek óta folyamatosan megosztja a hivatalos Twitter oldalán. Ezek a képek, több korábbi képünkkel együtt a nyíregyházi LEGO gyárban vannak kiállítva. 2014 óta folyamatosan bővítjük kedvenc képregényhősünkről, Deadpoolról készült sorozatunkat. A MARVEL rajzolóival együttműködve már hat képet készítettünk. Ezekből három képet az eredeti rajzok művészei (Reilly Brown, Skottie Young és Matteo Lolli) dedikáltak számunkra.

Helyszín: Jósa András Múzeum, I. emelet

Időpont: A kiállítás egész nap látogatható, az alkotó diákokkal való találkozásra 9.00-11.30 óra között van lehetőség.

KVÍZ

A Jósa András Múzeum játékos kedvű látogatói ezen a napon kitölthetnek egy kvízt, mely a Múzeummal és az együttműködő partnerekkel kapcsolatos kérdéseket tartalmazza. A helyes megfejtők között egy ajándékcsomagot sorsolunk ki. Az eredményhirdetésre május 23-án kerül sor.

KÜLSŐ HELYSZÍNEK

Kállay Gyűjtemény

A 25 éves Kállay Gyűjtemény”

Az tavasszal megújult intézmény három tárlattal várja az érdeklődőket, ahol megismerkedhetünk a gyűjteményalapító dr. Kállay Kristóf (1916-2006), életútjával és szemügyre vehetjük személyes tárgyait. Ezen kívül egy dolgozó szobán keresztül betekinthetünk a két világháború közötti nagypolgári és arisztokrata világba, valamint megismerkedhetünk azokkal a műtárgyakkal is, amelyekkel adományozóink gazdagították a Kállay Gyűjteményt.

A túra végén „kitekintünk a jövőbe” és szemügyre vesszük a felújítás alatt álló, Bessenyei téren lévő Kállay-kúriát, ahová a gyűjteményünk 2019-2020 folyamán fog átköltözni.

A túra időpontjai:

2018. május 18. 09.00-09.45

10.00-10.45

12.00-12.45

13.00-13.45

Egy túrára jelentkező csoport maximális létszáma: 30 fő

A túra a Jósa András Múzeum bejárata elől indul. (Benczúr tér. 21.)

Holmár Zoltán történész

Sóstói Múzeumfalu

A Falusi Felfedező játékunkban résztvevőket térkép segítségével vezetjük végig a Múzeumfalu érdekességein, s irányítjuk figyelmüket a rejtett értékekre.

Felfedezés közben kézügyességüket és kitartásukat is próbára tehetik a bátor jelentkezők, hisz szövőszéken szőhetnek, népi játszóudvarban ügyeskedhetnek.

Regisztrációs költség 100 Ft/fő

Ingyenes tárlatvezetések 3 turnusban: 10.00;13.00; 15.00 óra – regisztráció szükséges

Nyitva: 10.00-18.00 óra

Helyszín: Nyíregyháza-Sóstófürdő, Tölgyes u. 1,

Levéltári túra

A Magyar Nemzeti Levéltár Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltára már több mint két évtizede kitárta a kapuit az érdeklődők előtt. Levéltár-pedagógiai foglalkozásunkon bepillantást engedünk sokrétű munkánkba, bemutatjuk féltett kincseinket legrégebbi iratunktól kezdve egészen a legmodernebb igényeket kielégítő adatbázisunkig, sőt kivételes alkalommal látogatást teszünk raktárainkba is.

Helyszín: Nyíregyháza, Széchenyi u. 4., regisztráció szükséges

Foglalkozások: 9.00, 10.00, óra

Nagy Dóra főlevéltáros

Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola Könyvtára

Muzeális könyvek a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán

Egy kis könyvtörténeti kiállítással és ehhez kapcsolódóan érdekességeket feltáró és bemutató vezetéssel várják a látogatókat. A gyerekeket játékos feladatok várják.

A Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola és vele együtt a könyvtár 1950-ben jött létre Dudás Miklós hajdúdorogi püspök kezdeményezésére. Állományát lelkészek könyv- és folyóirat adományai, a feloszlatott máriapócsi bazilita monostor ide került művei alapozták meg. Az oktatást és kutatást egyaránt szolgáló több mint 60.000 kötetes modern felsőoktatási és szakkönyvtár 2003 óta a főiskolai új épületében található.

A könyvtár féltve őrzött kincse a mintegy 1.580 kötetnyi régi kézirat és nyomtatvány kollekció. Legrégebbi darabja egy Nürnbergben készült ősnyomtatvány 1481-ből. Az állományban számon tartunk még harminc darab XVI. századi valódi antikvát és közel ezer kötet 1601-1850 között megjelent régi könyvet. Igazi érdekesség az első teljes cirill betűs nyomtatott biblia, az 1581-es kiadású Osztrogi Biblia, amiből csak néhány darab található Magyarországon, ebből két példány Nyíregyházán. A könyvtárban őriznek több XVI-XIX. századi kéziratot. Közülük egyedülálló a XVI. századi Piricsei Kódex.

A különgyűjtemény cirill betűs egyházi szláv állományrészéről több publikált tudományos felmérés is készült. Valamennyi azt a megállapítást tette, hogy ez hazánk egyik leggazdagabb XVI-XVIII. századi szláv kézirat- és nyomtatványgyűjteménye, amely nemzetközi szinten is figyelemre méltó.

A Hittudományi Főiskola antikva gyűjteménye egyház-, kultúr-, ipar- és művészettörténeti szempontból is figyelmet érdemel. Emellett nem elhanyagolható helytörténeti értéke sem, hiszen a kötetek származásuk és tulajdonosuk révén kötődnek vidékünkhöz.

Helyszín: Nyíregyháza, Bethlen Gábor u. 13-19.

Időpontok: 15.00, 16.00 óra- regisztráció szükséges

Dr. Khürner Éva főkönyvtáros

Görögkatolikus Egyházművészeti Gyűjtemény

A gyűjteményben a látogatók tárlatvezetés mellett ismerkedhetnek meg az egyházművészeti örökség értékes szeletével.

A Görögkatolikus Egyházművészeti Gyűjteményt 1983-ban Timkó Imre hajdúdorogi megyés püspök alapította. 1985-től van állandó kiállítása a Görögkatolikus Püspöki Hivatal szecessziós épületében. (Nyíregyházi Egyházmegye Püspöki Hivatala – 2015) Gyűjtőköre: a görögkatolikusság egyháztörténeti, liturgikus és néprajzi értékei. A tárgyak egy része a görögkatolikus fatemplomok emlékanyagából tevődik össze. A múzeum állandó kiállítása őrzi a 17–18. századi ikonokat, ikonosztáziontöredékeket, 16–17. századi liturgikus könyveket, ötvöstárgyakat, a liturgikus használatból kiemelt liturgikus öltözeteket, antimenzionokat és egyéb liturgikus textileket. Feladatának tekinti a használaton kívüli liturgikus tárgyak, berendezések megőrzését, ezek publikálását, valamint a nyilvános, állandó kiállításon való bemutatását.

A gyűjtemény kiállítóhelye viszonylag kicsi, de egyedülálló, hiszen Magyarországon jelenleg az egyetlen hely, ahol a görögkatolikusság egyházi művészetével kapcsolatos tárgyakat őriznek. Szemléletesen mutatja be a görögkatolikusság egyháztörténetét, művészetét, liturgikus örökségét a gyűjtemény.

Helyszín: Bethlen Gábor utca 5.

Időpont: 13.00-17.00 óra

Újteleki Zsuzsa

Torony-túra az evangélikus templomban

Nyíregyházi Városvédő Egyesület – Evangélikus templom

A Nyíregyházi Városvédő Egyesület aktív közreműködésével fedezhetjük fel az 1784-86-ban Juseppe Aprilis olasz építész tervei alapján készült evangélikus templomot. Ízelítőt kapunk a történetéből, majd ezt követően a vállalkozó szelleműek felkapaszkodtak a hosszú ideig tűzjelzőként is működő toronyba, hogy megfigyelhessék az óraszerkezetet működés közben, és gyönyörködjenek Nyíregyháza magasból eléjük táruló panorámájában.

Helyszín: Luther u. 1.

Időpont 14.00 -18 óra

Szervező: Cservenyák Katalin az Egyesület elnöke és az Egyesület tagjai

Homokba szőtt város” – Városnéző séták

Évszázadok nyomai, híres és hétköznapi emberek léptei, munkái, emlékei bújnak meg vagy éppen kitárulkoznak az utcák, terek épületek, szobrok kavalkádjában a kíváncsi szemek előtt.

Időpont: 9.00, 10.00, 13.00 óra – regisztráció szükséges

Indulás: A Jósa András Múzeum bejárata elől

Juhász Béla idegenvezető

Időpont: 14 óra és 16 óra

Indulás: Evangélikus templom bejárata

Cservenyák Katalin idegenvezető

Arany János utcai víztorony

Az 1964-ben épült csillag alakú víztorony ezen a napon megnyitja kapuját a látogatók előtt. A csillag alakzat átmérője alulról felfelé haladva fokozatosan tágul, a talapzatnál 8 méter, a tetejénél 16 méter átmérőjűre szélesedik ki a víztorony szerkezete. A torony 50 méteres magasságát elérve, mindenki megcsodálhatja az elé táruló panorámát. A túrát követően pedig friss vízzel olthatják szomjukat a látogatók, melyről a NY

ÍRSÉGVÍZ Zrt. munkatársai gondoskodnak.

Időpont: 9-15 óra között, 30 perces turnusokban.

Előzetes regisztráció szükséges, a program alsó korhatára: 3. osztálytól

Matyasovszkiné Buri Mariann és a NYÍRSÉGVÍZ Zrt. munkatársai

Nyíregyházi Állatpark – MúzeumoZOO

A Nyíregyházi Állatpark és a Jósa András Múzeum több éve együttműködik a MúzeumoZOO programja kapcsán is. Ezen a napon egy iskolai osztályt lát vendégül az Állatpark, akik felfedezhetik, hogy milyen érdekes és izgalmas szálak köthetik össze az Állatparkot és a Múzeumot.

Látogatás: Előre egyeztetett időpontban egy osztály számára

Révészné Petró Zsuzsa

A programokkal kapcsolatosan érdeklődni lehet:

telefon: +36 20 9393 505, e-mail: andrea.babolcsi@gmail.com

Élményekben gazdag kulturális felfedezést kívánunk!

 

További hírek

Szinyei művészete a műkereskedelem tükrében Madár Ximena | 2019. október 7. hétfő

A JÓSA ANDRÁS MÚZEUM Szeretettel várja Önöket Fertőszögi Péter művészettörténész, a BÁV Zrt. művészeti igazgatójának előadására, melynek címe: Szinyei művészete a műkereskedelem tükrében Időpont: 2019. október 10. (csütörtök) 17 óra Helyszín: Jósa András Múzeum díszterme (II. emelet) A belépés díjtalan. Az előadás révén betekintést kapunk Szinyeinek a műkereskedőkkel való kapcsolatába, megismerhetjük főművének, a Majálisnak a […]

Bővebben
Restaurátorok Műhelytitkai IV. Havasi Dóra | 2019. szeptember 18. szerda

A JÓSA ANDRÁS MÚZEUM ÉS A MAGYAR NEMZETI MÚZEUM ORSZÁGOS RESTAURÁTOR ÉS RESTAURÁTORKÉPZŐ KÖZPONTJÁNAK KÖZREMŰKÖDÉSÉVEL 2019. SZEPTEMBER 20-TÓL NOVEMBER 24-IG A “RESTAURÁTOROK MŰHELYTITKAI IV.” CÍMŰ IDŐSZAKI KIÁLLÍTÁST LÁTHATJÁK.             A tárlaton a Magyar Képzőművészeti Egyetem, végzős ipar- és képzőművész restaurátor hallgatói diplomamunkáikkal mutatkoznak be. A kiállítás a restaurátor szakma megismerését […]

Bővebben
TÁRLATVEZETÉS Babolcsi Andrea | 2019. szeptember 5. csütörtök

TOPOR TÜNDE ÉS WINKLER NÓRA TÁRLATVEZETÉSE A JÓSA ANDRÁ MÚZEUMBAN Szeretettel hívjuk és várjuk Önöket Topor Tünde művészettörténész, az Artmagazin főszerkesztője és Winkler Nóra kulturális szakértő, műsorvezető rendhagyó tárlatvezetésére a Szinyei kiállításban, melynek címe: Piknikezők, fesztiválozók, extrém sportolók.   A tárlatvezetés végén kortárs irodalmi reflexióval fűszerezzük a hangulatot Nagy Zsuka költő közreműködésével.   Időpont: 2019. […]

Bővebben