„A hősök bennünk élnek”

A Jósa András Múzeum az idei évben „A hősök bennünk élnek” címmel rendezi meg a Szabolcs megyei képző- és iparművészek éves seregszemléjét, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Őszi Tárlatot.


Jelen pályázatunkkal az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc eseményeinek 60. évfordulójára kívánunk emléket állítani. A pályázat ösztönözni és díjazni kíván minden olyan új művészeti alkotást, amelynek témája az ’56-os forradalom és szabadságharc.

A kiállításon részt vehet minden Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élő amatőr és hivatásos képző- és iparművész, alkotónként – műfaji és tematikai megkötések nélkül. A beadott alkotások nem lehetnek 2015. évinél régebbi művek.

 

A kiállítás megnyitása, időtartama:

A kiállítás megnyitásának tervezett időpontja: 2016. szeptember 9.
A kiállítás zárása: 2016. október 16.

 

A művek beadásának helye és ideje:

Jósa András Múzeum (4400, Nyíregyháza, Benczúr tér 21.), 2016. szeptember 1-2, 8-17 óra között.

 

A művek beadásának feltételei:

A beadható alkotások száma alkotónként: max. 3 db., amelyekből a kiállításra kerülő alkotásokat szakmai zsűri válogatja ki.

  1. grafika, fotó – maximum 100×70 cm méretben (keretezve, üveggel és akasztóval ellátva)

  2. festmény – maximum vízszintesen max. 120 cm, függőlegesen max 200 cm méretben, sorozatból 1 (legfeljebb 3 db-ból álló)

  3. plasztika – maximum 1 m2 alapterületen, éremsorozatból 1 (maximum 5 db-ból álló)

  4. iparművészeti alkotás (textil, üveg stb.) – maximum 1 m2 alapterületen

 

A kiállításra csak megfelelően előkészített alkotásokat fogadunk el! A pályamunkákon kérjük feltüntetni az alkotó nevét, a mű címét, méreteit, technikáját, és készítési évét!

 

Zsűri: A tárlatra beadott alkotásokat szakmai zsűri bírálja el, amely javaslatot tesz a művek kiállítására, és a legjobbnak tartott két alkotás díjazására. A zsűri fenntartja magának a válogatás, esetleges kizsűrizés, és a sorozatok megbontásának a jogát!

A kiállítás lebontása után, a beadott munkákért további felelősséget vállalni nem tudunk, azokat nem őrizzük meg és nem küldjük vissza, ezért kérjük, hogy a megadott időpontig mindenképpen vegyék át azokat: 2016. október 17 – október 30 között., hétfőtől-csütörtökig 8-16 óráig, pénteki napokon 8-12 óráig.

 

Érdeklődni a Jósa András Múzeum postai és elektronikus címein lehet.

Telefon: (42) 315-722
E-mail: ximenamad@gmail.com, info@josamuzeum.hu

A pályázati kiírás letöltése >>

 

Nyíregyháza, 2016. március 23.

Dr. Bene János
múzeumigazgató