Őszi Tárlat

1955-ben rendezték meg Nyíregyházán az első Szabolcs Megyei Őszi Tárlatot és ez a hagyomány kisebb megszakításokkal mind a mai napig tart. A tárlat a megye legnagyobb kortárs képzőművészeti seregszemléje. Az évente megrendezett tárlaton valamennyi képzőművészeti ág képviselteti magát.

A kiállítási lehetőségen túl megmérettetésnek is tekinthető a tárlat, ahol a szakmai zsűri által legjobbnak tekintett két alkotó munkáját elismerésben részesítik.

Az idei évben az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeinek kívántunk emléket állítani a tárlattal.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának díját Horváth János festőművész, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat díját Aranyász Zita grafikusművész vette át a pénteki megnyitón.


A 2016-os Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Őszi tárlaton résztvevő alkotók teljes névsora:
Aranyász Zita, Botrágyi Károly, Csutkai Csaba, Gál Ludmilla, Havasi Tamás, H. Németh Katalin, Horváth János, Kerekes Elek, Kópisné Nagy Mária, Kovácsné Botrágyi Mónika, Krivánik József, Küzmös Enikő, Lukács Gábor, Mihálka György, Nagy Lajos Imre, Szepessy Béla és Varga Lóránt.

 

Aranyász Zita

Aranyász Zita fémszerkezetes lépcsővázba helyezi printelt szövegeit és szimbolikus körgyűrűjét a kimetszett körrel és egyéb hasonló jelzésekkel

Horváth János

Horváth János a „Csend” érzetét – tartalmát adja elő a geometria szigorával, eltérő idővonalakkal, visszafogott tört színekkel, karcolt-rusztikus felületeken