Fekete-Fehér Kockavilág

 

LEGÓBÓL készült képek kiállítása


Alkotók: tekerd! nevű csoport

A csoport 2014. szeptember 1-jén alakult meg a Wesselényi Miklós Középiskola, Szakiskola és Kollégiumban 9-12. évfolyamos szakközép- és szakiskolai tanulókból. Főként hátrányos helyzetű, tanulási és beilleszkedési nehézséggel küzdő fiatalok alkotják a csapatot. Műhelyük és egyben kis birodalmuk az iskolában található. A csapat neve egy Anima Sound System dalból eredeztethető.

Munkáikkal a világot és a számunkra fontos műalkotásokat szeretnék bemutatni a saját szemszögünkből. A feldolgozott témák az Op-Art művészeti irányzattól a Street art művészeti irányzaton keresztül a képregények világáig terjednek. A világ különböző tájain élő művészek pedig örömmel veszik a csapat megkeresését, amennyiben valamelyik alkotásukat szeretnék legóból megépíteni. Az alkotás által a képzőművészet felfedezése, megértése kerül egyre közelebb a diákokhoz, s mellette közösségteremtő szerepe is kiemelkedik.

A LEGO Manufacturing Kft. támogatja a diákokat, segíti az elképzeléseiket megvalósítani.

 

A csoport tagjai: Csikós Dániel, Drenyóczki Tamás, Erdei Ákos, Gégény Gréta, Győri Szilveszter, Kiss Ádám, Mester Róbert, Molnár Mátyás, Orgován Márk, Stekler Gergő, Tóth Dávid

 

A Jósa András Múzeumban látható alkotások:

Banksy (Anglia): Graffiti

Bridget Riley arcképe: a tekerd! csoport saját elképzelése alapján

Anatol Knotek (Ausztria): Nothing lasts forever

Frank Hnatek (Németország): Darth Vader

Maison d’Ailleurs (Svájc): Op-art koponya

Scottie Young (USA): Deadpool

BridgetRiley 08

A tekerd! csapata Bridget Riley arcképével