Ismét kapható a népművészeti monográfia!

Megjelent a "Szabolcs-Szatmár-Bereg megye népművészete" 2. kiadása

Dr. Ratkó Lujza | 2019. május 23. csütörtök

Ismét kapható az országos szakmai díjat nyert népművészeti monográfia!

784 oldal, 900 fotó és rajz, 19 tanulmány

 

 

A nagy érdeklődésre való tekintettel újból megjelent a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye népművészete című, országos szakmai díjjal elismert kötetünk. A szép kiállítású nagymonográfia olvasmányos stílusban foglalja össze a megye népművészetének sajátosságait a kazettás mennyezetű templo­moktól a szőttesekig, a pásztorművészettől a népviseletekig elme­nően. A kötet ugyanakkor számos újdonsággal is szolgál, hiszen közkinccsé tesz sok olyan, szebbnél szebb népművészeti alkotá­st, archív fotót, amely a közönség előtt eddig rejtve maradt.

Kapható 5900 Ft-os áron a Jósa András Múzeum pénztárában, ill. megrendelhető a 70/339 2969-es telefonszámon vagy a kozonsegkapcsolat@josamuzeum.hu címen.

További hírek

Múzeumok Éjszakája Vécseiné Lakatos Bernadett | 2019. június 6. csütörtök

A Múzeumok Éjszakája az év legrövidebb éjszakáján újra megrendezésre kerül a nyíregyházi Jósa András Múzeumban. Ezen az egyéjszakás kalandon a 80-as évek hangulatát idézzük meg.

Bővebben
Ismét kapható a népművészeti monográfia! Dr. Ratkó Lujza | 2019. május 23. csütörtök

Ismét kapható az országos szakmai díjat nyert népművészeti monográfia! 784 oldal, 900 fotó és rajz, 19 tanulmány 5900 Ft

Bővebben
Múzeumok Majálisa Román Zoltánné | 2019. május 15. szerda

A Jósa András Múzeum részt vesz a Magyar Nemzeti Múzeum által rendezett 24. Múzeumok Majálisa rendezvényen.Intézményük a 24. Múzeumok Majálisán a megújult Múzeumkertben egész sátorban, (6x6 m) tud bemutatkozni.

Bővebben