Tárlatvezetés

Benczúr Gyula emlékkiállítás, “Én elmentem a vásárba…”, Nyíregyháza katonasága, “Ősi mesterek nyomában”, Péchy-Kovács gyűjtemény, “Sárga ördög”, “…teli szeretettel az emberiség iránt…”, Válogatás Gencsy Tibor huszár főhadnagy trófeáiból.


Egyéni- és csoportos tárlatvezetés

Állandó kiállításainkon tárlatvezetéseket egyéni és csoportos látogatók számára nyitvatartási időben 08.00 és 16.30 óra között tudunk biztosítani. Az utolsó kezdési időpont 15.30. Az állandó tárlatokon múzeumunk képzett tárlatvezetői tartanak magyar nyelven tárlatvezetéseket.

Iskolai csoporttal érkező pedagógusok, idegenvezetők a Múzeum állandó- és időszaki kiállításaiban külön engedéllyel tarthatnak foglalkozásokat.

Kérjük, hogy tárlatvezetési igényét legalább két hétre előre jelezze!

 

Csoportos/egyéni tárlatvezetés ára        

2000 HUF 


Rendhagyó tárlatvezetés

A rendhagyó tárlatvezetések különleges és egyben igazi csemegét tartogatnak a kiállításokra ellátogató közönség számára. A megszokottól eltérő módon, ezeket a tárlatvezetéseket maguk a kiállított tárgyak művészei vagy a kiállítás kurátorai tartják. Éppen ezért az ilyen tárlatvezetések személyesek, egyediek és vezetőnk egyéniségével fűszerezettek.

A rendhagyó tárlatvezetések aktuális időpontjáról hírlevélben vagy a honlapunk figyelésével értesülhet!

Rendhagyó tárlatvezetés ára        

800 HUF 


Jelnyelvi tárlatvezetés

A Jósa András Múzeum az elmúlt évek során számos lépést tett annak érdekében, hogy az állandó kiállítások (Benczúr Gyula emlékkiállítás, „Én elmentem a vásárba…” – néprajzi kiállítás, Nyíregyháza katonasága, „Ősi mesterek nyomában” – régészeti kiállítás, Péchy – Kovács gyűjtemény, „Sárga ördög” – A Jósa András Múzeum aranyai, „…teli szeretettel az emberiség iránt…” – Névadónk: Jósa András, Válogatás Gencsy Tibor huszár trófeáiból.) adta élményekben a speciális igényekkel élők  is részesülhessenek.

Az esélyegyenlőség jegyében cselekedve, múzeumunk munkatársai, igyekeznek mindezeknek az igényeknek eleget téve kalauzolni tárlatainkon fogyatékkal élő látogatóinkat.

Siket és nagyothalló vendégeink számára sajátos tárlatvezetéseket indítunk. A széleskörű és tartalmas tárlatvezetés, szakképzett kollégáink jelnyelvi tolmácsolása kíséretében zajlik.

A jelnyelvi tárlatvezetés INGYENES.

Bejelentkezés előzetes egyeztetés alapján.


 

Előzetes bejelentkezés:

Múzeumpedagógiai Osztály

Román Ágnes: +36-20/218-1884
Babolcsi Andrea: +36-20/939-3505
Elektronikus levelezési cím: muzeumpedagógia@josamuzeum.hu