Együttműködési megállapodást kötött a múzeum és a könyvtár

A Jósa András Múzeum és a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár együttműködési megállapodást kötött, amelynek aláírására sajtótájékoztató keretén belül került sor 2017. augusztus 8-án a múzeum dísztermében.


Az eseményen részt vett Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza MJV alpolgármestere, Tomasovszki Anita, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár igazgatója és Dr. Rémiás Tibor, a Jósa András Múzeum igazgatója.

Az azonos fenntartásban álló, közel azonos törvényi keretek között működő, alapvetően hasonló célokat szolgáló két intézmény számos ponton kapcsolódik egymáshoz. A múzeum és a könyvtár is a társadalom szolgálatában álló, nyilvános, kulturális javakat őrző szolgáltató intézmény, mely intézmények a közös célok elérése érdekében a következőkben rögzítették szakmai és gyakorlati együttműködésük alappilléreit.

A könyvtár és a múzeum – tekintetbe véve az éves városi rendezvénynaptárt – együttműködnek Nyíregyháza város kulturális életének alakításában. Részt vesznek egymás rendezvényein, alkalmanként közösen szerveznek programokat, egymás munkáját segítik. A rendezvények programját előre egyeztetik, az előkészületekben – igény szerint – támogatják egymást.

A párhuzamosság elkerülése és a hatékonyság növelése érdekében összehangolják digitalizálási projektjeiket. Együttműködnek egy városi digitalizációs terv létrehozása érdekében a város többi intézményével közösen.

Amennyiben lehetőség nyílik rá, közös pályázatokat is indítanak és egymás rendelkezésére bocsátják kutatószobáikat.

Az együttműködési megállapodás 2018. augusztus 8-ig szól.